2021-09-27 07:00Pressmeddelande

DEN NYA MX FUEL™ RENSMASKINEN KLÄTTRAR I TRAPPOR!

Milwaukee Tool lanserar stolt en ny lösning som förenklar arbetet för avloppstekniker – MX FUEL rensmaskin med POWERTREDZ.

Rensmaskinen ingår i det nya mx fuel- Systemet och är byggd med POWERTREDZ teknik som gör det enklare för en person att transportera maskinen upp och ner för trappor, samt i och ur skåpbilar. Dessutom har maskinen kraft nog att rensa rötter 60 m ner i röret samtsigt som den slutna trumman skyddar mot smuts.

Utrustad med kraft för att rensa rötter 60 m ner i röret samtidigt som den slutna trumman skyddar mot smuts.

 

 

”Föreställ dig att du måste bära en 90 kg tung rensmaskin uppför en hel trappa eller dra upp den i en skåpbil. Tyvärr är detta en situation som många avloppstekniker utsätts för på en daglig basis”, säger Gustav Olsson, Product Manager för Milwaukee Tool.

 

MX FUEL rensmaskin är den första lösningen som gör det möjligt för en person att transportera dessa tunga avloppsrensare tack vare vår POWERTREDZ-teknik, som minskar belastningen vid lyft av den 90 kg tunga maskinen och förbättrar den allmänna produktiviteten och säkerheten för användaren.”

 

Mobilitet är en av de största frustrationerna med dessa arbeten, men varje aspekt av MX FUEL rensmaskinen är utformad för att öka produktiviteten från det att användaren anländer till arbetsplatsen tills att jobbet är klart och maskinen lastas in i skåpbilen.

 

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn ger full effekt vid maskinens maximala kapacitet, vilket gör att användaren kan rensa rötter upp till 60m ner i rör med en diameter på 75–200 mm. REDLINK PLUS- elektroniken förbättrar kontrollen med en integrerad trumbroms och MX FUEL REDLITHIUM-batteriet klarar de flera uppdrag på en laddning. Avsaknaden av förlängningssladd ger bättre säkerhet på arbetsplatsen tack vare minskad snubbelrisk och risker som följer av sladdar som utsätts av vatten.

 

Det automatiska kabelsystemet avlastar användaren tack vare automatisk matning och indragning av tung kabel. RAPID STOP-knappen frigör snabbt kabeldrivningens lager för att förhindra att kabeln kärvar. Den helt inkapslade trumman eliminerar kontakt mellan användaren och den roterande trumman förhindrar att smuts kommer in i röret.

 

Ytterligare en fördel är ONE-KEY, som gör det möjligt att spåra maskinen och få varningsmeddelanden, fullständig inventariehantering och branschledande smart maskinteknik för att skydda användarens investering. Milwaukee Tool är den enda tillverkaren som har ett komplett utbud av batteridrivna avloppsrensare för allt från små till stora avloppsrör såväl som kablar med utmärkt manövrerbarhet och hållbarhet för avloppsrensning.

 

 

Specifikationer

 

MX FUEL rensmaskin med POWERTREDZ (MXF LSDP-301)

  • Kapacitet: 75 – 200 mm
  • Trumkapacitet:         30 m x 16 mm eller 30 m x 20 mm
  • Rörkapacitet: 200 mm
  • Spiraldiameter: 20 mm
  • Spirallängd: 23 m
  • Obelastad hastighet: 200 varv/minut
  • Vikt med batteri: 56,6 kg
  • Matningstyp: Manuell eller automatisk
  • ONE-KEY– kompatibel: Ja

 

Levereras med ett MX FUELREDLITHIUM CP203batteri, MXF C-laddare, 1 x 7,6 m och 1 x 15,2 m renskabel (20 mm), 9-delars rensverktygssats.

 

 

Ytterligare tillbehör

16 mm X 7,6 m renskabel (4932471701)

16 mm X 15,2 m renskabel (4932471702)

20 mm X 7,6 m renskabel (4932471703)

20 mm X 15,2 m renskabel (4932471704)

16 mm x 600 mm ledarkabel (4932471708)

20 mm x 600 mm ledarkabel (4932471709)

9-delars rensverktygssats (48532840)

 

 

 

Extra tillbehörskablar och rensverktyg finns tillgängliga. Se www.milwaukeetool.se för en komplett lista.

 

 

 

Om du vill ha mer information om MX FUEL rensmaskinen med POWERTREDZ kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.seOm Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson