2021-03-16 07:35Pressmeddelande

KOMPAKTA M12 FUEL™ HATCHET™ GRENSÅG - PERFEKT FÖR TRÅNGA UTRYMMEN!

Milwaukee Tool lanserar den kompakta M12 FUEL HATCHETgrensågen. 

 

Grensågen ger enastående kontroll och åtkomst och har kapacitet att kapa upp till 75 mm grenar i hårda träslag och klarar upp till 120 kapningar i 50 mm ek per laddning med ett M12™ 4,0 Ah-batteri.

”Kedjesågar är som regel den vanligaste lösningen för kapning av hårda träslag, men de ger inte åtkomst och flexibiliteten för att göra kontrollerade kapningar i trånga utrymmen”, säger Alexander Flemming, Product Manager för Milwaukee Tool.

Den nya grensågen levererar upp till 120 kapningar i 50 mm ek per laddning med ett M12™ 4,0 Ah-batteri.

”M12 FUEL HATCHET grensågen väger mindre än 2,3 kg med batteri och har en kompakt design som ger yrkesanvändare full kontroll samtidigt som den är mindre ansträngande att använda. Dessutom klarar detta verktyg krävande kapning upp till 5 gånger snabbare än handsågar”, säger Alexander Flemming.

Liksom övriga M12 FUEL-produkter har grensågen tre exklusiva innovationer från MILWAUKEE® – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-batteri och REDLINK PLUS-elektronik.

 

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar kraften som krävs för att utföra kapningar i krävande trämaterial, medan REDLINK PLUS-elektroniken möjliggör dubbelriktad kommunikation mellan verktyget och batteriet för enastående prestanda, skydd och produktivitet. Den ger omedelbar gasrespons med steglös hastighetsreglering för oöverträffad kontroll. När verktyget är utrustat med ett M12™ REDLITHIUM™4,0 Ah-batteri uppnås tillräcklig drifttid för 120 kapningar i 50 mm ek på en enda laddning.

 

 

Grensågen har ett Oregon®-svärd på 15 cm (6 tum) och sågkedja. Kedjan är dubbeltandad med ett skär på varje drivlänk, till skillnad från en vanlig sågkedja som endast har på varannan. Denna dubbeltandade konstruktion ger renare snitt och mindre vibrationer. Dessutom har kedjesågen automatisk kedjesmörjning, lättåtkomlig kedjespännare, barkstöd av metall samt inbyggd universalnyckelhållare.

M12 FUEL HATCHET grensåg är fullt kompatibel med det övriga M12-sortimentet som numera omfattar fler än 90 elverktyg som bygger på samma batteriplattform.

 

Specifikationer

 

M12 FUEL HATCHET grensåg (M12 FHS-602X)

 • Hastighet:                                      5 m/s
 • Spårvidd:                                       1,1 mm
 • Kedjedelning:                                 9,5 mm (3/8”)
 • Vikt med batteri:                             2,3 kg
 • Kedjesmörjning:                              Automatisk
 • 15 cm (6 tum) Oregon®-svärd och kedja
 • Dubbeltandad sågkedja
 • Lättåtkomlig kedjespännare
 • Barkstöd av metall
 • Steglös hastighetsreglering
 • Inbyggd universalnyckelhållare

 

 

Levereras med 2 x M12 REDLITHIUM™ 6,0 Ah-batterier, M12™-laddare, 15 cm Oregon®-svärd och sågkedja, kedjeskydd, universalnyckel och HD-Box.

 

*Finns även utan batteri och laddare.

 

Vill du ha mer information om FUEL HATCHET grensåg kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 


Ämnen: M12™

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming