2021-10-18 07:00Pressmeddelande

LYS UPP HELA ARBETSPLATSEN MED MX FUEL™ BELYSNINGSMAST

Milwaukee Tool lanserar stolt marknadens mest portabla och effektiva batteridrivna byggarbetslampa.

MX FUEL belysningsmast ingår i det nya MX FUELsystemet och är den mest portabla arbetslampan för inomhus- och utomhusbruk. Lampan ger upp till 27 000 och kan installeras på några sekunder. Med stadiga stödben tål den de tuffaste arbetsmiljöerna.

Ger upp till 27 000 lumen, klarar vindhastigheter på upp till 55 km/h och är skyddad mot vatten, vind och damm.

 

 

 

"I många år har kraftfulla belysningsalternativ alltid behövt nätanslutas och tvingat användaren att spendera tid på att intallera elverk på avlägsna byggarbetsplatser och hantera produkter som är svåra att flytta runt på arbetsplatsen", säger Alexander Flemming, Trade Product Manager Nordic för Milwaukee Tool.

 

”Med lanseringen av MX FUEL belysningsmast, som ingår MX FUEL– systemet, kan vi nu erbjuda extra batterikapacitet för att snabbt ge stark belysning utan att behöva tillgång till nätuttag. Belysningsmasten kan även användas via nätanslutning och kan då samtidigt ladda batterier med sin integrerade MX FUEL-laddare. Vi tar inte bara den batteridrivna tekniken till ett branschsegment där den har varit otillgänglig, utan vi löser även problemen med mobilitet kombinerat med stabilitet i dessa miljöer."

 

MX FUEL belysningsmast är utrustad med terränghjul och transporteras smidigt på ojämn mark. Den teleskopiska belysningsmasten är klar att användas på några sekunder, kan höjas upp till 3,1 meter och kan sänkas ned till 1,2 meter för enkel transport och förvaring. När den väl är på plats kan fyra stödben snabbt fällas ut för att ge bättre stabilitet på ojämna underlag. De fyra flerriktade LED-lamporna ger upp till 27 000 lumen TRUEVIEW högintensiv belysning vid nätanslutning. När belysningsmasten är utrustad med ett MX FUEL REDLITHIUM XC406-batteri har den en drifttid på 3 timmar vid den högsta ljusstyrkan på 20 000 lumen eller upp till 10 timmar på den lägsta inställningen. Den kan också anslutas till en förlängningssladd för användning hela dagen, samt ladda MX FUEL REDLITHIUM-batterier.

 

Den uppställda belysningsmasten står emot en vindhastighet på upp till 15,3 m/s (55 km/h) och är skyddad mot vatten, vind och damm.

 

En ytterligare fördel är att användarna kan anpassa, spåra, hantera och låsa belysningsmasten från en mobilenhet via ONE-KEY- branschens största Bluetooth®-baserade spårningsnätverk. Vid eventuell förlust eller stöld erbjuder ONE-KEY möjligheten att spärra verktyget via fjärrstyrning.

 

 

Specifikationer

 

MX FUEL belysningsmast (MXF TL-601)

 

 • Batterityp: Litium-jon
 • Batterisystem: MX FUEL
 • Max lumen (AC): 27 000
 • Max lumen (DC): 20 000
 • Hopfälld höjd: 1,2 m
 • Max höjd: 3,1 m
 • Vikt utan batteri: 48,0 kg
 • IP skyddsklass: IP55
 • Utrustningsgaranti: 1+1 år
 • Batterigaranti: 1+1 år
 • ONE-KEYkompatibel: Ja
 • Inbyggd laddare: Ja
 • Knappaktivering: Ja

 

 

Innehåller MX FUEL belysningsmast och MX FUELREDLITHIUM XC406batteri.

 

 

 

Om du vill ha mer information om MX FUEL belysningsmast kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.seOm Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming