2021-05-31 07:00Pressmeddelande

M18 FUEL™ BLINDNITSPISTOL GER SNABBARE NITNING OCH KLASSLEDANDE PRESTANDA

Milwaukee Tool fortsätter att eliminera behovet av tryckluft genom att leverera klassledande batteridriven prestanda med lanseringen av nya M18 FUEL blindnitspistol med ONE-KEY.


Med sin raka konstruktion och kolborstfria motor i kombination med avancerad Milwaukee® M18 FUEL-teknik fäster det nya verktyget nitar snabbare och ökar verktygets livslängd jämfört med konkurrerande batteridrivna nitpistoler. Användaren slipper dessutom slangar och underhåll av luftkompressorer.

”För över två år sedan gjorde vår M12 popnitmaskin intåg på marknaden som världens första batteridrivna nitverktyg för proffsbruk, och erbjöd ett rimligt alternativ till föråldrade och tungarbetade handverktyg för nitning”, säger Alexander Flemming, Trade Product Manager Nordic för Milwaukee Tool. ”Genom att bygga vidare på vår M18 FUEL-teknik kan vi nu leverera en ännu snabbare och merproduktiv batteridriven nitningslösning som helt kan ersätta tryckluftsverktyg.”  

Fäster upp till 900 st. 4,8 mm aluminiumnitar eller 500 st. 6,4 mm aluminiumnitar på ett fulladdat M18™ 2,0 Ah-batteri. 

 

Liksom alla övriga M18 FUEL-lösningar kombinerar den nya M18 FUEL blindnitspistolen tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-batteri och REDLINK PLUS elektronik. Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar 20 000 N (20 kN) dragkraft för blindnitar med hög hållfasthet i alla material. M18 REDLITHIUM-batterier ger längre drifttid per laddning och mer produktivitet under batteriets livslängd och har en kapacitet på upp till 900 st. 4,8 mm aluminiumnitar eller 500 st. 6,4 mm aluminiumnitar med ett M18™ REDLITHIUM™ 2,0 Ah-batteri. REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximal prestanda och skyddar mot överbelastning, överhettning och överurladdning.

 

Blindnitspistolens käftar har en konstruktion med tre delar i högkvalitativ stållegering och håller längre än andra lösningar på marknaden för att minimera stilleståndstiden och maximera produktiviteten mellan käftbyten. Blindnitspistolen är konstruerat med ett växellådshus helt i metall, slitstark plast och ett skyddande gummiöverdrag för att klara tuffa miljöer med bibehållen lättviktskänsla. Ytterligare en fördel är ONE-KEY som gör det möjligt att spåra, hantera och spärra blindnitspistolen digitalt.

 

Blindnitspistolen levereras med fyra munstycken (4,8 mm, 6,0 mm, 6,4 mm och 7,0 mm) för att hålla blindnitarna på plats när de har förts in i verktyget. Verktyget har dessutom inbyggd förvaring för alla fyra munstycken och en nyckel för munstycksbyte. För flexibilitet kan reservmunstycken köpas separat. Det finns även en 152 mm lång förlängning som gör att det möjligt att nita i trånga utrymmen.

 


Det nya M18 FUEL blindnitspistolen med ONE-KEY är fullt kompatibelt med
det övriga M18-sortimentet som numera omfattar fler än 190 elverktyg som använder samma batteriplattform.

 

Specifikationer

 

M18 FUEL blindnitspistol med ONE-KEY (M18 ONEFPRT-202X)

  • Max dragkraft: 20 000 N (20 kN)
  • Max antal nitar med ett M18 B2-batteri: 900 x 4,8 mm
  • Slaglängd: 30 mm
  • Nitstorlekar: 4,8, 6,0, 6,4 och 7,0 mm
  • Nitmaterial: aluminium, stål och rostfritt stål
  • Vikt med batteri: 2,5 kg

 

Levereras med (2) M18 2,0 Ah-batterier, M18- och M12-snabbladdare och 4 munstycken: 4,8 mm, 6,0 mm, 6,4 mm och 7,0 mm, bältesklämma, munstycksnyckel, splintuppsamlare, ring för verktygssäkring och staplingsbar HD-box.

 

 

Om du vill ha mer information om M18 FUEL blindnitspistol med ONE-KEY kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.seOm Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming