2021-03-10 08:00Pressmeddelande

M18 FUEL™ MULTIVERKTYG - SNABBARE KAPNINGAR OCH KRAFT NOG FÖR RIVNING

Milwaukee Tool lanserar ett nytt M18 FUEL multiverktyg som levererar kraft, prestanda och lång batteritid.

Detta nya multiverktyg ger den bästa multiverktygsupplevelsen i branschen och erbjuder snabb kapning och kraft för rivningsarbeten, med låga vibrationer.

”När du behöver kapa, slipa eller skrapa i trånga utrymmen och besvärliga vinklar finns det inget som överträffar vårt oscillerande multiverktyg. Mångsidigheten är oöverträffad", säger Gustav Olsson, produktchef för Milwaukee Tool. ”Vår ledande position inom batteriteknik har nått en punkt där vi nu kan leverera det snabbaste och mest kraftfulla oscillerande multiverktyget med extremt låga vibrationer. Resultatet är ett verktyg i särklass!”

Det nya M18 FUEL™ multiverktyget är en del av  M18-systemet och kombinerar tre innovationer från MILWAUKEE®  – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-batteri och REDLINK PLUS-elektronik.

Vi nu kan leverera det snabbaste och mest kraftfulla oscillerande multiverktyget med extremt låga vibrationer. Resultatet är ett verktyg i särklass!

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn har en aggressiv oscilleringsvinkel på 4,2° och 10 000 – 20 000 varv per minut för branschens snabbaste kapningshastighet. Detta erbjuder användarna möjligheten att utföra många slags krävande arbetsuppgifter såsom kapning av hårt trä med spik. Verktyget tänjer verkligen på gränserna för vad ett oscillerande multiverktyg kan göra. Dessutom bidrar verktygets konstruktion till minskade vibrationer för att underlätta arbetet.

Verktyget har ett variabelt inställningsvred med 10 lägen som gör det möjligt att justera hastigheten efter arbetsuppgiften samt en integrerad LED-lampa för 180-graders belysning.

Det nya M18 FUEL™ multiverktyget är fullt kompatibelt med det övriga M18-sortimentet som numera omfattar fler än 190 elverktyg på samma batteriplattform.

Specifikationer:

M18 FUEL™ multiverktyg (M18 FMT-502X)

  • Obelastad hastighet:                          10 000 – 20 000 varv/minut
  • Oscillationsvinkel vänster/höger:     4,2°
  • Vikt med batteri:                                  1,9 kg
  • Automatisk belastningsfunktion
  • 180° LED-lampa
  • Variabelt inställningsvred

Levereras med (2) M18 REDLITHIUM 5,0 Ah-batterier, M18 - M12 snabbladdare,  (1) universal OPEN-LOK instickssågblad , (1) slipplatta, (1) 60 slippapper, (1) 80 slippapper, (2) 120 slippapper, och (1) 240 slippapper, (1) anhåll, (1) dammpåse, (1) bladadapter. 

* Finns även utan batterier.

Om du vill ha mer information om M18 FUEL multiverktyget kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se


Ämnen: M18™

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson