2021-02-10 08:00Pressmeddelande

MARKNADENS EFFEKTIVASTE VÅT-/TORRDAMMSUGARE PÅ 12V


Milwaukee Tool utökar sitt sortiment av städverktyg för arbetsplatser med lanseringen av M12 FUEL
våt-/torrdammsugaren. Det är den första 12V-våt-/torrdammsugaren som klarar att leverera 18V-prestanda.

 

Den kompakta våt-/torrdammsugaren är upp till två gånger tystare än andra maskiner i samma klass. Den har dessutom samma sugeffekt som nuvarande 18V-lösningar för att enkelt klara både våta och torra städningar.

 

M12 FUEL våt-/torrdammsugaren har tre exklusiva innovationer från MILWAUKEE® – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM-batteri och REDLINK PLUS-elektronik. Den kolborstfria POWERSTATE-motorn ger en kapacitet på upp till 1 275 liter/minut och 105 mbar sugeffekt. När dammsugaren är utrustad med ett M12 REDLITHIUM 6,0 Ah-batteri har den en drifttid på upp till 14 minuter på högsta effekt och 26 minuter på lägsta.

Erbjuder samma sugeffekt som nuvarande 18V-lösningar för att enkelt klara både våta och torra städningar.

 

 

M12 FUEL våt-/torrdammsugaren är den mest kompakta 12V våt-/torrdammsugaren på marknaden och har en smidig, lådliknande och stapelbar konstruktion för enkel transport och förvaring. Dammsugaren har ett inbyggt förvaringsutrymme som rymmer alla dammsugartillbehör. Upphängningsfunktionen gör att dammsugaren kan monteras på väggar och fästen, vilket sparar utrymme och maximerar tillgängligheten.

Dammsugaren har låg bullernivå på endast 87 dB(A) och är betydligt tystare än traditionella våt-/torrdammsugare. För optimal damm- och partikeluppsamling levereras dammsugaren med ett HEPA-filter som är tvättbart och kompatibelt med alla tre MILWAUKEE® våt-/torrdammsugare – nya M12 FVCL, M18 FPOVCL och befintliga M18 VC2.

M12 FUEL våt-/torrdammsugaren är fullt kompatibel med det övriga M12-sortimentet som numera omfattar fler än 90 verktyg som bygger på samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer:

M12 FUEL våt-/torrdammsugare (M12 FVCL-0)

  • Luftflöde:                                           1 275 liter/minut
  • Sugeffekt:                                         105 mbar
  • Behållarens kapacitet:                      6,0 liter
  • Slangdiameter:                                 41 mm
  • Slanglängd:                                      0,5 – 1,5 m
  • Vikt med batteri:                               5,0 kg

 

Levereras med flexibel slang, HEPA-filter, fogmunstycke, borstmunstycke, verktygsadapter och väggfäste.

Tillbehör säljs separat: 

  • Fleecedammsugarpåsar 3 st: 4932478762

 

Vill du ha mer information om M12 FUEL våt-/torrdammsugaren kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 


Ämnen: M12

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson