2021-04-19 07:00Pressmeddelande

MARKNADENS SNABBASTE OCH LÄTTASTE KOMPAKTA BANDSÅG

Milwaukee Tool fortsätter att leverera banbrytande innovationer genom att lansera den kompakta M12 FUEL bandsågen.

 

DEN NYA KOMPAKTA M12 FUEL BANDSÅGEN ÄR marknadens lättaste VILKET gör det enkelt ATT manövrera DEN i trånga utrymmen. dEN KAN DESSUTOM användaS med en hand. sågEN är den snabbaste bandsågen i sin klass och sågar snabbare än konkurrerande 18- och 20 V-sågar med en kapkapacitet på 64 mm.  


”Våra tidigare kompakta bandsågar är klassledande, men i vår undersökning bland användare upptäckte vi ett behov av en bandsågslösning som inte bara är kompakt, utan också ger snabbare kapning och större kapacitet”, säger Gustav Olsson, Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

”För att uppfylla dessa behov har vi utvecklat den kompakta M12 bandsågen med ökad kapkapacitet jämfört med vår befintliga M12 bandsåg, och dessutom tillfört vår kraftfulla FUEL teknik”.

Med 0–174 varv per minut är bandsågen den snabbaste i sin klass med en kapkapacitet på 64 mm.

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn ger den kompakta M12 FUEL bandsågen kapaciteten att leverera högsta kaphastighet vid kapning av 64 x 64 mm fyrkantsprofil. För att avlasta användaren är bandsågen optimerad för användning över huvudhöjd och väger endast 3,2 kg, vilket gör den till den lättaste kompakta bandsågen på marknaden. För enhandsanvändning har bandsågen inbyggda bladskydd och större kapkapacitet än den befintliga M12bandsågen. Ett variabelt hastighetsreglage, verktygsfri låsning av sågblad och en LED-lampa ger maximal kontroll och ökar produktiviteten.

 

 

Den nya kompakta M12 FUEL bandsågen med 64 mm kapkapacitet är fullt kompatibel med det övriga M12 sortimentet som numera omfattar fler än 90 elverktyg på samma batteriplattform.

 

 

Även nya bandsågblad!

Den nya kompakta M12 FUEL bandsågen levereras även med de senaste bandsågbladen från MILWAUKEE® – Extreme Metal Compact bandsågblad. De nya 726 mm sågbladen är optimerade för tunn metall med 12/14 TPI eller tjock metall med 8/10 TPI vilket maximerar verktygets prestanda och kräver färre sågbladbyten.

 

 

Specifikationer

 

M12 FUEL kompakt bandsåg med 64 mm kapkapacitet (M12 FBS64-402C)

  • Kapkapacitet fyrkantsprofil:             64 x 64 mm
  • Obelastad hastighet:                      0–174 rpm
  • Bladlängd:                                                           726 mm
  • Vikt med 4,0 Ah-batteri:                                        3,2 kg
  • Integrerat bladskydd
  • Variael hastighet
  • LED-lampa
  • Upphängningskrok

 

Levereras med 2 x M12 REDLITHIUM 4,0 Ah-batterier, M12 laddare och väska.

 

*Finns även utan batteri och laddare.

 

Om du vill ha mer information om nya kompakta M12 FUEL bandsågen med 64 mm kapkapacitet kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson