2021-01-15 08:00Pressmeddelande

MER KRAFT I MINDRE FORMAT MED DE NYA MELLANMUTTERDRAGARNA FRÅN MILWAUKEE®

MILWAUKEE® lanserar de mest mångsidiga mutterdragarna i branschen - nästa generation M18 FUEL mellanmutterdragare.

 

Med ett lossningsmoment på upp till 881 Nm och en vikt på bara 2,3 kg har dessa nya mutterdragare det bästa effekt/vikt-förhållandet i sin klass.

“2017 lanserade vi den första generationen av våra mellanmutterdragare. Vi överbryggade då storleks- och prestandagapet mellan små kompakta mutterdragare och extremt kraftfulla mutterdragare med höga vridmoment. Nu levererar vi den andra generationen av dessa mellanmutterdragare som är avsevärt kortare, men har högre vridmoment!”, säger Alexander Flemming, Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

Dessa mutterdragare är avsevärt kortare, men har högre vridmoment än sina föregångare.

 

Mutterdragarna är inte bara upp till 1,3 kg lättare än andra motsvarigheter, utan är även utrustade med en kolborstfri POWERSTATE-motor som genererar det vridmoment och den hastighet som krävs för att utföra många uppgifter, till exempel lossa stora bultar eller hjulmuttrar. Eftersom de är de mest kompakta maskinerna i sin klass kan de dessutom enkelt komma åt envisa bultar i utrymmen som större mutterdragare inte klarar. REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximal prestanda och skyddar verktyget mot överbelastning och överhettning. M18 REDLITHIUM-batteriet säkerställer mer arbete per laddning och mer arbete under batteriets livslängd.

 

DRIVE CONTROL med fyra lägen ger bättre precision tack vare en rad förinställda nivåer av varvtal och slag per minut. Dessa kan väljas via ett knapptryck på verktyget. Det fjärde läget är ett precisionsläge med automatisk avstängning som förhindrar för hård åtdragning av bultar genom att begränsa åtdragsmomentet till max. 47 Nm. Samma läge vid lossning applicerar maximalt lossdragningsmoment men så fort bulten lossnat sänks varvtalet automatiskt vilket minskar risken för att tappa bultar. Verktyget är utrustat med tre LED-lampor som ger ett klarare ljus och mindre skugga på arbetsytan.

 

De nya M18 FUEL mellanmutterdragarna är fullständigt kompatibla med hela M18-systemet som nu omfattar över 190 verktygslösningar som alla drivs av samma batteriplattform.

 

 
Specifikationer:
 

M18 FUEL 1/2" mellanmutterdragare med friktionsring (M18 FMTIW2F12-502X)

 • Lossningsmoment:             881 Nm
 • Åtdragningsmoment:          745 Nm
 • Obelastat varvtal:               0 – 2 575 v/min
 • Slagfrekvens:                     0 – 3 100 slag/min
 • Verktygets längd:               152 mm
 • Vikt inkl. batteri:                  2,3 kg
 • DRIVE CONTROL med fyra lägen (inkl. läge för automatisk avstängning och bultlossningsläge)

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM 5.0 Ah-batterier, M18-M12-snabbladdare och HD-box.

 

*Finns även i versioner utan batterier och laddare.

 

 

M18 FUEL 1/2" mellanmutterdragare med låspin (M18 FMTIW2P12-502X)

 • Lossningsmoment:              881 Nm
 • Åtdragningsmoment:           745 Nm
 • Obelastat varvtal:                 0 – 2 575 v/min
 • Slagfrekvens:                       0 – 3 100 slag/min
 • Verktygets längd:                 152 mm
 • Vikt inkl. batteri:                    2,3 kg
 • DRIVE CONTROL med fyra lägen (inkl. läge för automatisk avstängning och bultlossningsläge)

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM 5.0 Ah-batterier, M18-M12-snabbladdare och HD-box.

 

*Finns även i versioner utan batterier och laddare.

 

 

Om du vill veta mer om M18 FUEL™ mellanmutterdragarna kan du se filmer om hur de används eller hitta närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 


Ämnen: M18

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming