2021-01-14 08:00Pressmeddelande

MILWAUKEE® INTRODUCERAR DE MINSTA 18 V-MUTTERDRAGARNA I SIN KLASS

MILWAUKEE® har glädjen att presentera de nya sladdlösa mutterdragarlösningarna som är perfekta för att komma åt i trånga utrymmen.

 

Med en längd på bara 124 mm och med ett vridmoment på upp till 339 Nm levererar Milwaukee® nästa generation av kompakta M18 FUEL-mutterdragare den prestanda som behövs i TRÅNGA utrymmen, där större mutterdragare inte kommer åt.

De nya mutterdragarna levererar den prestanda som krävs i trånga utrymmen där större mutterdragare inte kommer åt.

”Med den tredje generationen av våra kompakta M18 FUEL-mutterdragare har vi kunnat kapa 31 mm på längden och samtidigt ökat effekten. Det gör att du kommer åt i trängre utrymmen och inte behöver demontera omgivande komponenter för att kunna komma åt fästelementen”, säger Alexander Flemming, Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

 

”Detta tekniska genombrott gör dessa mutterdragare perfekta för trånga utrymmen”, säger Alexander Flemming. De nya kompakta M18 FUEL-mutterdragarna kombinerar tre innovationer som är exklusiva för MILWAUKEE®kolborstfri POWERSTATE-motor, REDLINK PLUS-elektronik och REDLITHIUM-batteri.

Den kraftfulla, kolborstfria POWERSTATE-motorn kan enkelt avlägsna envisa fästelement och REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximal prestanda och skyddar verktyget mot överbelastning, överhettning och överurladdning. M18 REDLITHIUM-batteriet säkerställer mer arbete per laddning och mer arbete under batteriets livslängd med dessa verktyg.

 

 

DRIVE CONTROL med fyra lägen ger bättre precision med en rad förinställda nivåer av varvtal och slag per minut. Dessa kan väljas med en knapp på verktyget. Genom att läge 4 väljs när verktyget är i framåtriktning, applicerar den automatiska avstängningsfunktionen ett vridmoment på maximalt 34 Nm för åtdragningsapplikationer med handhållna verktyg för att förhindra för hård åtdragning. När verktyget är i bakåtriktning ger läge 4 kontroll vid bultlossning med fullt utgående vridmoment och minskar därefter varvtalet per minut när bulten har lossats för att förhindra att fästelement tappas.

 

För att du ska se bättre i begränsade utrymmen med dålig belysning har dessa verktyg även tre LED-lampor som ger ett klarare ljus och mindre skuggor.

 

De nya kompakta M18 FUEL-mutterdragarna är fullständigt kompatibla med hela M18-sortimentet som nu omfattar över 190 elverktygsprodukter som alla drivs av samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer

 

Kompakt M18 FUEL 1/2" mutterdragare med friktionsring (M18 FIW2F12-502X)

 • Lossningsmoment:    339 Nm
 • Åtdragningsmoment: 339 Nm
 • Obelastat varvtal:      0–2 400 v/min
 • Slagfrekvens:            0–3 500 slag/min
 • Verktygets längd:      124 mm
 • Vikt inkl. batteri:        1,8 kg
 • DRIVE CONTROL med fyra lägen (inkl. läge för automatisk avstängning och bultlossningsläge)

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM 5.0-batterier, M18-M12-snabbladdare och HD-box.

 

*Finns även i versioner utan batterier och laddare.

 

Kompakt M18 FUEL 1/2" mutterdragare med låspin (M18 FIW2P12-502X)

 • Lossningsmoment:    339 Nm
 • Åtdragningsmoment: 339 Nm
 • Obelastat varvtal:      0–2 400 v/min
 • Slagfrekvens:            0–3 500 slag/min
 • Verktygets längd:      124 mm
 • Vikt inkl. batteri:        1,8 kg
 • DRIVE CONTROL med fyra lägen (inkl. läge för automatisk avstängning och bultlossningsläge)

 

Levereras med 2 x M18™ REDLITHIUM™ 5.0-batterier, M18™-M12™-snabbladdare och HD-box.


*Finns även i
versioner utan batterier och laddare.

 

Om du vill veta mer om de kompakta M18 FUEL™-mutterdragarna kan du se filmer om hur de används eller hitta närmaste butik på www.milwaukeetool.se


Ämnen: M18

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming