2021-03-30 07:00Pressmeddelande

MILWAUKEE® LANSERAR BRANSCHENS FÖRSTA BATTERIDRIVNA 66 MM METALLSÅG

Milwaukee Tool har utvecklat branschens första högpresterande batteridrivna 66 mm metallsåg som använder företagets berömda M18 FUEL-batteriteknik.


Den nya batteridrivna lösningen genererar kraft som utklassar nätdrivna verktyg och klarar de tuffaste materialen såsom 25 mm stålplåt, vinkeljärn, korrugerad plåt och 50 mm svartjärn


”Ända sedan starten för drygt tio år sedan, har M18
-tekniken fortsatt att tänja på gränserna för 18V batterikapacitet. Detta har gjort det möjligt för oss att utveckla batteridrivna verktyg på en i princip helt nätdriven verktygsmarknad. Lanseringen av den första batteridrivna 66 mm metallsågen är ett stort framsteg för M18-systemet och ett rejält kliv framåt för produktiviteten inom metallkapning”, säger Gustav Olsson, produktchef för Milwaukee Tool.

”Tack vare vår avancerade M18 FUEL
-batteriteknik kan vi leverera en cirkelsåg som inte bara överträffar varvtalet hos en nätdriven såg utan även har en högre kapkapacitet än ändra batteridrivna metallsågar på marknaden.”

Med Milwaukee Tools M18 REDLITHIUM-batteriteknik slipper du sladdar och kan kapa upp till 50 meter korrugerad plåt per laddning. I kombination med REDLINK PLUS -tekniken och en kolborstfri POWERSTATE-motor erbjuder M18 REDLITHIUM-batteriet maximal prestanda och skydd mot överbelastning, överhettning och överladdning.

Verktyget överträffar inte bara hastigheten på nätdrivna verktyg utan har även högre kapkapacitet än andra metallsågar på marknaden.Precis som den nätdrivna modellen erbjuder den nya metallsågen en kallkapningslösning för tjockare metaller. Skon är konstruerad för att anslutas direkt till MILWAUKEE® GRU 1400-styrskenan för att möjliggöra exakta kapningar av metall eller korrugerad plåt med minimal starttid. En belastningsindikator tänds när sågen pressas för hårt, och det hållbara sprängskyddet med integrerad spånuppsamlare avleder och fångar upp metallspån och gnistor.

 

Det nya verktyget är fullt kompatibelt med det övriga M18-sortimentet som numera omfattar fler än 190 elverktyg på samma batteriplattform.

 

Specifikationer 

 

M18 FUEL 66 mm metallsåg (M18 FMCS66-121C)

  • Varv/min:                                        4 000
  • Kapkapacitet:                                 66 mm
  • Spindeldiameter:                            5/8 tum
  • Vikt med batteri:                             7,5 kg
  • Inbyggd spånuppsamlare
  • Anslutning för styrskena
  • Belastningsindikator
  • Verktygsfritt justerbart anhåll
  • Elektrisk sågbroms

 

Levereras med M18REDLITHIUM HIGH OUTPUT 12,0 Ah-batteri, M12 & M18 snabbladdare, klinga, adapter och väska.

 

*Finns även utan batteri.

 

Om du vill ha mer information om vår nyaM18 FUEL 66 mm metallsåg kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson