2022-02-08 08:00Pressmeddelande

MILWAUKEE® LANSERAR DEN FÖRSTA M18 FUEL™ GRÄSKLIPPAREN

Milwaukee Tool lanserar den första M18 FUEL gräsklipparen som erbjuder utmärkt klippkvalitet och högre vridmoment än motsvarande bensindrivna gräsklippare. Därav uppfyller den kraven från profesionella användare inom trädgårdsbranschen.

gräsklipparen erbjuder innovation och BRANSCHLEDANDE prestanda. Denna nyhet är det ultimata beviset på Milwaukee Tools vilja att investera i ny teknik som resulterar i banbrytande lösningar.  

MILWAUKEE® erbjuder innovation och branschledande prestanda till batteridrivna gräsklippare

När vi började utveckla vår första gräsklippare fokuserade vi på en lösning som kunde överträffa bensindrivna gräsklippare och leverera utmärkt klippkvalitet. M18 FUEL™-teknologin ger kraft nog att bibehålla knivhastigheten även i krävande applikationer samtidigt som den erbjuder optimal kontroll. Vi kommer fortsätta att leverera innovation till marknaden för skog och trädgård genom omfattande investeringar i teknisk utveckling.

M18 FUELTM gräsklipparen utnyttjar kraften hos den kolborstfria POWERSTATE™-motorn och levererar enastående effekt och maximalt vridmoment. REDLINK PLUS™-elektroniken ger ökad kontroll och produktivitet för användaren.  

Gräsklipparen ger utmärkt klippkvalitet med en klippbredd på 53 cm. Maskinen är utformad med justerbar klipphöjd som gör det enkelt att växla mellan olika klipphöjder och täcka ett brett spektrum av applikationer. Bakhjulsdrift i kombination med automatisk justering av knivhastighet ger användaren mer kontroll och komfort under användning. Dessutom är gräsklipparen mångsidig tack vare ett 3-i-1 gräsklippssystem, därtill ger belysning fram och på sidorna 180° sikt för ökad precisionen vid klippning i mörker. 

 

Gräsklipparen klipper upp till 2000m² på en laddning av två M18™ HIGH OUTPUT™ 12.0 Ah-batterier. För att uppfylla prestandaförväntningarna i krävande applikationer och samtidigt bibehålla systemkompatibiliteten behöver M18 FUEL™ gräsklipparen två M18™ REDLITHIUM™-batterier.

 

Den nya M18 FUEL™ gräsklipparen är fullt kompatibel med det övriga M18™-sortimentet som numera omfattar fler än 215 elverktyg i samma batteriplattform.

 

Specifikationer:

M18 FUEL gräsklippare (M18 F2LM53-122)

 • Max. knivhastighet: 3 300 varv/minut 
 • Drivhastighet: 0,16 – 6,5 km/h 
 • Höjdjustering: 2,5 –10 cm
 • Kåpmaterial: stål 
 • Klippbredd: 53 cm
 • 3-i-1 gräsklippssystem
 • Vikt med 2 x M18 12,0 Ah-batterier: 38,5 kg
 • Lampor: fram och på sidorna

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUMHIGH OUTPUT 12,0 Ah-batterier, M18 snabbladdare, mulch-plugg, 70 l uppsamlare och sidoutkastare. 

Tillbehör:

 

 • 53 cm knivblad till gräsklippare (4932479818) 
 • 53 cm högpresterande knivblad (4932479819) 
 • 53 cm skyddsöverdrag till gräsklippare (4932479821) 

 

 

 

Om du vill ha mer information om M18 FUEL-gräsklipparen kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.seOm Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson