2021-08-24 07:00Pressmeddelande

MILWAUKEE® ÖKAR SÄKERHETEN GENOM BREDDAT SORTIMENT AV SKYDDSGLASÖGON

Nu utökar MILWAUKEE® sitt sortiment av skyddsglasögon för att öka säkerheten på arbetsplatsen.

Med repbeständiga och imfria glas samt nya färger och förstoringsfunktioner är alla nya skyddsglasögon utvecklade för långvarig användning utan att göra avkall på användarkomforten.

MILWAUKEE® visar återigen sitt engagemang för att garantera byggpersonalens säkerhet och produktivitet genom att bredda utbudet av skyddsglasögon. Alla nya skyddsglasögon har repbeständiga och imfria glas samt nya färger och förstoringsfunktioner, vilket gör att de passar för långvarig användning utan att göra avkall på användarkomforten.

Alla nya glasögon (med undantag för skyddsglasögonen med styrka) kan fås med gula, grå eller tonade glas. Denna säkerhetsförbättring är idealisk för användare som behöver skyddsglasögon som har optimerats för en specifik arbetsmiljö.

 


MILWAUKEE®s skyddsglasögon är utrustade med imfria linser som säkerställer god sikt på arbetsplatsen. För ökad produktivitet och hållbarhet har skyddsglasögonen repbeständiga glas som klarar tuffa arbetsmiljöer. Skyddglasögonen finns nu i varianter med gula och grå glas utöver de befintliga modellerna med klara och tonade glas.

Grå glas skyddar mot starkt ljus och minimerar ljuset som passerar genom glasen för att ge användarna god sikt samtidigt som de skyddar från solljus. De är också idealiska för inomhusbruk för att minska bländning från inomhusbelysning.

Gula glas absorberar skadligt blått ljus och absorberar också UV-strålning. Dessa skyddsglasögon är idealiska för t.ex. lagerpersonal som arbetar under industriell belysning eller vid ljusstarka bildskärmar. Gula glas ger bättre kontrast och skyddar mot blått ljus.

Skyddsglasögonen har dessutom samma egenskaper som Permormance-skyddsglasögonen, en flexibel näsbygel som ger extra stöd för användaren och bättre passform över andningsskydd. De finns nu i modeller med klara, tonade, grå och gula glas.

De repbeständiga glasögonen med styrka har en hård beläggning och klara glas för enkel läsning och god sikt på arbetsplatsen. Detta gör att det är enkelt att läsa med dem utan att göra avkall på ögonskydd. Glasen finns med styrkor på mellan +1,00 och +2,50.

 

 

Detta utökade sortiment av personlig skyddsutrustning är ett bevis på Milwaukees fokus på att skapa innovativa lösningar som inte belastar användarna och som hjälper dem att upprätthålla säkerheten på arbetsplatsen. Mer information om MILWAUKEE® personsäkerhet och produktsortimentet finns på https://se.milwaukeetool.eu/range/ppe/

 Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Henrik Nielsen
Trade Product Manager Milwaukee
Henrik Nielsen