2021-03-15 08:00Pressmeddelande

MILWAUKEE® TAR BATTERIDRIVNA PRESSVERKTYG TILL NYA HÖJDER


Med lanseringen av det nya M18
FORCE LOGIC pressverktyget med ONE-KEY tar Milwaukee Tool pressverktyg till en ny nivå. Nu kommer branschens mest kompakta och intelligenta pressverktyg. 

 

Med en inline-design och kolborstfri motor har detta verktyg längre drifttid per laddning och snabbare cykeltider, samtidigt som det är betydligt mindre och nästan 20 % lättare än verktyg från konkurrande tillverkare. För att förenkla användningen och förbättra resultatet loggas data från varje pressning till appen One-Key™.

”Under de senaste sju åren har vi sett en stigande trend i antalet installatörer som har börjat använda pressverktyg för rörkopplingar. Utvecklingen kommer från de stora säkerhetsfördelarna med att undvika öppen låga på arbetsplatsen, tiden och arbetsbelastningen man sparar genom att slippa tennlöda, samt den bevisade effektiviteten och tillförlitligheten hos presskopplingar”, säger Gustav Olsson, produktchef för Milwaukee Tool. Redan vid lanseringen av M18™ FORCE LOGIC™ pressverktyget så höjde vi ribban för produktiviteten vid installation av vattenledningar, med det minsta och mest intelligenta pressverktyget på marknaden. Nu höjer vi intelligensen ytterligare genom att tillföra ONE-KEY.

M18 FORCE LOGIC pressverktyg med ONE-KEY är ett

av branschens minsta och mest intelligenta pressverktyg. 

Det nya pressverktyget ger ökad trygghet även vid de mest kritiska applikationerna. Batterikontroll före pressning förhindrar att användaren startar en pressning om verktyget inte har tillräckligt med kraft för att slutföra den. Samtidigt säkerställer den automatiska cykeln en komplett pressning och en grön lampa indikerar att anslutningen har genomförts.

Verktyget är kompatibelt med ONE-KEY – branschens största spårningsnätverk – och har en automatisk registreringsfunktion som sparar och rapporterar pressningar. ONE-KEY-rapporter kan enkelt anpassas och organiseras efter arbetsuppgift. Med ONE-KEY kan användaren ansluta trådlöst till verktyget via mobilen och spåra verktygets position eller spärra verktyget, vilket bidrar till extra säkerhet. Tekniken gör det möjligt för arbetsledare att övervaka användningen av verktyget och säkerställa optimalt nyttjande av verktygsparken.

M18 FORCE LOGIC pressverktyg med ONE-KEY och kompatibla pressbackar är konstruerade för att fungera med alla ledande rörkopplingstillverkare och monteringssystem.

Det nya verktyget är fullt kompatibelt med det övriga M18™-sortimentet som numera omfattar fler än 190 elverktyg på samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer:

M18 FORCE LOGIC pressverktyg med ONE-KEY (M18 ONEBLHPT-302C)

  • Presscykler: 40 000
  • Presskraft: 32 kN
  • Max. pressdimension i metall: Upp till 108 mm
  • Max. pressdimension i plast: Upp till 110 mm
  • Vikt med batteri: 2,9 kg
  •  

Levereras med 2 x M18 HIGH OUTPUT 3,0 Ah‑batterier, M18 & M12 snabbladdare och väska.

 

Finns även i satser med antingen 3 x TH-pressbackar, 3 x V-pressbackar, U-pressbackar eller 3 x M-pressbackar.

 


Om du vill ha mer information om M18 FORCE LOGIC pressverktyget med ONE-KEY kan du se demonstrationsfilmer eller hitta närmaste butik på
www.milwaukeetool.se

 


Ämnen: M18™

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson