2019-09-11 10:15Pressmeddelande

Milwaukees nya cirkelsåg för trä - snabbare än nätdrivna maskiner.

null

SNABBARE ÄN NÄTDRIVNA MASKINER OCH LÄNGRE DRIFTTID ÄN ANDRA BATTERIDRIVNA ALTERNATIV

Milwaukee® lanserar stolt en ny M18 FUEL™ cirkelsåg för trä.

DEN NYA CIRKELSÅGEN HAR INTE BARA SAMMA KRAFT SOM EN NÄTDRIVEN SÅG, UTAN KAPAR ÄVEN SNABBARE ÄN LEDANDE NÄTDRIVNA SÅGAR PÅ MARKNADEN. DEN HAR ÄVEN DEN LÄNGSTA BATTERITIDEN BLAND BATTERIDRIVNA CIRKELSÅGAR OCH KLARAR UPP TILL 570 KAPNINGAR AV 90X45 MM FURUVIRKE PÅ EN LADDNING AV 12,0 AH-BATTERIET.

Liksom alla övriga M18 FUEL™-lösningar, kombinerar den nya M18 FUEL™ cirkelsågen tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE™-motor, ett REDLITHIUM-ION™-batteri och REDLINK PLUS™-elektronik. För att kunna tillverka marknadens första 18V cirkelsåg med en effekt som motsvarar en nätdriven cirkelsåg byggde Milwaukee® om samtliga batteridrivna komponenter för att kunna leverera prestanda i toppklass.

Den helt nya kolborstfria POWERSTATE™-motorn ger en klinghastighet på 5800 varv/min och den kraft som krävs för tuffa tillämpningar utan att stanna av. Den nya REDLINK PLUS™-elektroniken säkerställer maximal prestanda under belastning och skyddar cirkelsågen mot överbelastning och överhettning.

Utrustad med Milwaukees® nya M18™ REDLITHIUM-ION™ HIGH OUTPUT™ 12,0 Ah-batteri har cirkelsågen en kapacitet på upp till 570 kapningar på en enda laddning, vilket innebär att användarna slipper sladdar och batteribyten under arbetsdagen samtidigt som de får prestanda som utklassar andra lösningar med högre spänning. Nya HIGH OUTPUT™ 12,0 Ah-batteriet levererar 50% mer kraft, genererar 50% mindre värme och ger 33% längre drifttid än ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 9,0 Ah-batteri.


Den nya cirkelsågen har en gjuten magnesiumkonstruktion som minskar verktygets vikt utan att göra avkall på slitstyrkan. Dessutom erbjuder den många fördelar jämfört med nätdrivna sågar i samma klass, bland annat en elektrisk broms som snabbt stoppar klingan efter kapning, samt kugghjul som inte behöver smörjas.

Sågen har även en LED-lampa för att underlätta kapning och en upphängningskrok för smidig förvaring.

Nya M18 FUEL™-cirkelsågen är fullt kompatibel med det övriga M18™-sortimentet som numera omfattar fler än 145 verktyg.

Specifikationer:

M18 FUEL™ cirkelsåg för trä (M18 FCSRH66-0)

 • Obelastad hastighet: 5 800 varv/min
 • Lutningskapacitet: 53°
 • Max kapdjup 90°/45°/50°:66/ 48/ 45 mm
 • Klingdiameter: 190 mm
 • Håldiameter: 30 mm
 • Vikt med batteri: 5,2 kg
 • Levereras utan batterier och laddare.

  Vill du ha mer information om vår nya M18 FUEL™ cirkelsåg kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

  OM MILWAUKEE®

  För över 90 år sedan skapades de första Milwaukee-verktygen i Wisconsin, USA. Sedan dess har Milwaukee fokuserat på en sak: att producera de allra bästa och mest slitstarka verktygen och tillbehören för professionella användare. I dag är Milwaukee ett namn som förknippas med produkter av högsta kvalitet, längsta livslängd och största tillförlitlighet som kan köpas för pengar.

  Hos Milwaukee är heavy duty mer än bara en del av en slogan. Det är ett löfte om att erbjuda de professionella användarna det allra bästa. Milwaukees ingenjörer designar inte enbart verktyg. De designar verktyg som löser uppgiften bättre, snabbare, säkrare och mera pålitligt.


  Om Milwaukee Tool

  TTI är en ledande leverantör av elverktyg både för konsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden kan TTI leverera totallösningar och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.

  Kontaktpersoner

  Magnus Karlsson
  Trade Marketing Manager - Milwaukee
  Magnus Karlsson