2019-09-17 14:59Pressmeddelande

MINSKA BULLRET PÅ ARBETSPLATSEN MED DEN NYA 12V SLAGSKRUVDRAGAREN

null

MINSKA BULLRET PÅ ARBETSPLATSEN MED DEN NYA OCH KOMPAKTA MILWAUKEE® 12V SLAGSKRUVDRAGAREN

Milwaukee® fortsätter att driva utvecklingen av verktygsbranschen genom att lansera en ny M12 FUEL™ SURGE™ ¼” Hex hydraulisk slagskruvdragare.

SOM MARKNADENS FÖRSTA 12V HYDRAULISKA SLAGSKRUVDRAGARE BYGGER SURGE™ PÅ TEKNIK SOM KALLAS FLUID-DRIVE™ – SOM GER TVÅ GÅNGER LÄGRE LJUDNIVÅ OCH VIBRATIONER OCH BIBEHÅLLER ETT KONTINUERLIGT VRIDMOMENT LÄNGRE JÄMFÖRT MED VANLIGA SLAGSKRUVDRAGARE.

”Milwaukee® har alltid legat i framkanten av utvecklingen av fästverktyg och med lanseringen av M18 FUEL™ SURGE™ kan vi leverera en bättre användarupplevelse tack vare tystare drift och minskade vibrationer i ett verktyg som drar små till medelstora skruvar minst lika snabbt som vanliga slagskruvdragare”, säger Henrik Nielsen, Trade Product Manager för Milwaukee®.

”Med lanseringen av M12 FUEL™ SURGE™ introducerar vi samma fantastiska teknik till våra kompakta M12™-produkter. M12 FUEL™ SURGE™ är idealisk för nuvarande och framtida M12™ användare som drar stora mängder medelstora skruvar eller utför mycket servicearbete”, säger Henrik Nielsen.

Nya M12 FUEL™ SURGE™ har två gånger lägre ljudnivå jämfört med vanliga slagskruvdragare vilket gör den idealisk för exempelvis underhållsarbeten i bebodda fastigheter, kontorsbyggnader, sjukhus och skolor osv.

Som marknadens enda kompakta hydrauliska 12V slagskruvdragare erbjuder den kompakta konstruktionen en ny lösning för svåråtkomliga platser. Den kompakta storleken gör att verktyget kan bäras i ett bälte eller i en ryggsäck och gör den lämplig för användning i trånga utrymmen.

Med upp till två gånger mindre vibrationer ger SURGE™-verktyget jämnare gång och gör det samtidigt lättare och mindre krävande att hantera. Den exklusiva FLUID-DRIVE™-konstruktionen ersätter i princip den traditionella slagmekanismen som finns i vanliga slagskruvdragare med en hydraulmekanism för att generera den nödvändiga kraften för vridmomentet. Eftersom det inte finns några metalldelar som slår mot varandra blir resultatet jämnare gång, med lägre ljud- och vibrationsnivå samt längre kontinuerligt vridmoment.

Det nya verktyget erbjuder oslagbar prestanda, med högre åtdragningshastighet än vanliga slagskruvdragare för vissa tillämpningar och ett kontinuerligt vridmoment på 50 Nm.

Liksom övriga M12 FUEL™-produkter använder den nya slagskruvdragaren tre exklusiva innovationer från Milwaukee® – en kolborstfri POWERSTATE™-motor, ett REDLITHIUM-ION™ 5,0 Ah- batteri och REDLINK PLUS™-elektronik – som ger förstklassig prestanda, hållbarhet och drifttid.

Den nya M12™ slagskruvdragaren är kompatibel med branschens största batteridrivna kompaktsystem som numera omfattar fler än 75 professionella verktyg med fokus på kraft, produktivitet och bärbarhet.

Specifikationer:

M12 FUEL™ SURGE™ ¼” Hex hydraulisk slagskruvdragare (M12 FQID-202X)

 • Längd: 132 mm
 • Max. moment:50 Nm
 • Obelastad hastighet: 1100/2200/3200/3200 varv/min
 • Slaghastighet: 950/2200/3400/3400 slag/min
 • DRIVE CONTROL™ med fyra lägen och läge för självgängande/självdragande skruv
 • Levereras med 2 x 2,0 Ah M12™ REDLITHIUM-ION™-batterier, laddare, bältesklämma och HD-box.

  Vill du ha mer information om vår nya M12 FUEL™ SURGE™ ¼” Hex hydrauliska slagskruvdragare kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

  OM MILWAUKEE®

  För över 90 år sedan skapades de första Milwaukee-verktygen i Wisconsin, USA. Sedan dess har Milwaukee fokuserat på en sak: att producera de allra bästa och mest slitstarka verktygen och tillbehören för professionella användare. I dag är Milwaukee ett namn som förknippas med produkter av högsta kvalitet, längsta livslängd och största tillförlitlighet som kan köpas för pengar.

  Hos Milwaukee är heavy duty mer än bara en del av en slogan. Det är ett löfte om att erbjuda de professionella användarna det allra bästa. Milwaukees ingenjörer designar inte enbart verktyg. De designar verktyg som löser uppgiften bättre, snabbare, säkrare och mera pålitligt.


  Om Milwaukee Tool

  TTI är en ledande leverantör av elverktyg både för konsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden kan TTI leverera totallösningar och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.

  Kontaktpersoner

  Magnus Karlsson
  Trade Marketing Manager - Milwaukee
  Magnus Karlsson