2019-08-26 09:04Pressmeddelande

NY BATTERIDRIVEN LÖSNING GER INSTALLATIONSKLARA GÄNGSTÄNGER

null

KAPA RENA OCH INSTALLATIONSKLARA GÄNGSTÄNGER MED DEN NYA M18™ KOLBORSTFRIA GÄNGSTÅNGSKAPEN

Milwaukee® lanserar stolt ett nytt specialverktyg för kapning av gängstänger i de vanligaste dimensionerna.

M18™ KOLBORSTFRIA GÄNGSTÅNGSKAP ERBJUDER EN SNABB OCH LÄTTANVÄND LÖSNING FÖR KAPNING AV GÄNGSTÄNGER. DEN HAR TILLRÄCKLIGT MED KRAFT FÖR ATT KAPA M6, M8, M10 OCH M12 GÄNGSTÄNGER I MJUKT STÅL OCH M6, M8 OCH M10 GÄNGSTÄNGER I ROSTFRITT STÅL PÅ NÅGRA FÅ SEKUNDER.

Det nya verktyget har en unik ny design med 38 mm inbyggd kaplängd och centrerat enhandsgrepp för att göra enhetliga och kontrollerade kapningar ovanför huvudhöjd. Den ger även bra sikt för kapning med hög precision. Verktyget är inte bara optimerat för kapning ovanför huvudhöjd – det kan även placeras på rygg och erbjuder mycket god stabilitet för prefab-kapning.

Utrustad med en kolborstfri motor och ett M18™ REDLITHIUM-ION™ 2,0 Ah-batteri finns kapacitet för mer än 300 kapningar per laddning. Skären erbjuder 4 olika kapdimensioner som justeras genom att rotera skären för de vanligaste förekommande gängstångsdimensionerna. Verktygets käftar öppnas automatiskt efter att kapningen genomförts så att användaren kan utföra många kapningar i snabb följd.

Alla dessa funktioner samverkar för att förhindra vibrationer, flisning och gnistor – vanligt förekommande problem när icke-specialiserade verktyg används för att kapa gängade stänger.

Milwaukee® har förbundit sig att förbättra produktiviteten genom att skapa prestandadrivna och verksamhetsfokuserade lösningar så att användare kan genomföra en hel dags arbete med bara ett batterisystem. Den nya M18™ kolborstfria gängstångskapen är en del av M18™-sortimentet som nu omfattar fler än 145 elverktyg.

Specifikationer:

M18™ kolborstfri gängstångskap (M18 BLTRC-522X)

Kapacitet:

 • Mjukt stål: M6, M8, M10 och M12
 • Rostfritt stål:M6, M8 och M10
 • Vikt med 2,0 Ah-batteri: 3,9 kg
 • Fyrsidiga övre och nedre skär
 • LED-lampa
 • Hål för verktygslina
 • Levereras med 1 x 2, Ah och 1 x 5,0 Ah M18™ REDLITHIUM-ION™-batteri och 1 x M12™-M18™ laddare, övre och nedre skär samt insexnyckel.

  Vill du ha mer information om vår nya M18™ kolborstfria gängstångskap kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

  OM MILWAUKEE®

  För över 90 år sedan skapades de första Milwaukee-verktygen i Wisconsin, USA. Sedan dess har Milwaukee fokuserat på en sak: att producera de allra bästa och mest slitstarka verktygen och tillbehören för professionella användare. I dag är Milwaukee ett namn som förknippas med produkter av högsta kvalitet, längsta livslängd och största tillförlitlighet som kan köpas för pengar.

  Hos Milwaukee är heavy duty mer än bara en del av en slogan. Det är ett löfte om att erbjuda de professionella användarna det allra bästa. Milwaukees ingenjörer designar inte enbart verktyg. De designar verktyg som löser uppgiften bättre, snabbare, säkrare och mera pålitligt.


  Om Milwaukee Tool

  TTI är en ledande leverantör av elverktyg både för konsumenter och proffs inom konstruktions- och byggbranschen. Som den näst största aktören på världsmarknaden kan TTI leverera totallösningar och man har en stark fokus på högkvalitativa varumärken och innovativa produkter. TTI:s breda sortiment inkluderar högkvalitativa elverktyg från Milwaukee, AEG och Ryobi samt trädgårdsmaskiner från Homelite.

  Kontaktpersoner

  Magnus Karlsson
  Trade Marketing Manager - Milwaukee
  Magnus Karlsson