2019-10-24 11:04Pressmeddelande

NY KOMPAKT M12 BORRSKRUVDRAGARE MED UTBYTBARA CHUCKAR

Milwaukee Tool fortsätter att ta produktiviteten på arbetsplatsen till nya höjder med lanseringen av M12 FUEL™ installationsborrskruvdragaren som har utvecklats specifikt för installationsfasen i byggprojekt och för entreprenörer inom mekanik, el och VVS.

DET NYA OCH MÅNGSIDIGA VERKTYGET HAR 4 OLIKA SPECIALISERADE CHUCKAR (10 MM CHUCK, 1/4" HEXFÄSTE, OFFSET- OCH VINKELSKRUVSATS) SOM KAN VINKLAS I 16 OLIKA POSITIONER FÖR ATT NÅ SVÅRÅTKOMLIGA STÄLLEN. DENNA 4-I-1 FUNKTIONALITET I KOMBINATION MED VERKTYGETS KOMPAKTA UTFÖRANDE OCH FÖRMÅGA ATT LEVERERA UPP TILL 34 NM VRIDMOMENT GER ANVÄNDAREN OSLAGBAR ÅTKOMST, KONTROLL SAMT PRODUKTIVITET.

Sedan lanseringen av M12™-systemet 2008, har målsättningen varit oförändrad: att tillverka kompakta och hållbara lösningar som kommer åt i trånga och svåråtkomliga utrymmen och på så vis ersätta handverktyg och krävande manuella arbetsmoment. Men trots verktygens fantastiskt kompakta format fanns det fortfarande vissa trånga utrymmen som till och med våra ledande lösningar inte kunde komma åt – i synnerhet vid installationsarbeten och arbetsmoment som entreprenörer inom mekanik, el och VVS ofta utför”, säger Henrik Nielsen, produktchef för Milwaukee Tool.

Det var tydligt att vi behövde utveckla en lösning som tänjer på gränserna för mångsidighet för att ge bättre åtkomst i trånga utrymmen med vårt M12™-system – och lösningen behövde erbjuda den prestanda och precision som krävs för att kunna utföra dessa arbetsmoment på ett produktivt sätt. Så föddes M12 FUEL™ installationsborrskruvdragaren”, säger Henrik Nielsen.

Chuckarna kan vinklas i 16 olika positioner för bättre åtkomst i nästan alla vinklar.

 • Vinkelskruvsats – Ger effektiv skruvdragning eller borrning i 90 grader för oslagbar åtkomst i trånga utrymmen.
 • Offset-tillsats – Ger utmärkt åtkomst till trånga hörn och skadar inte intilliggande ytor vid skruvdragning.
 • 10 mm metallchuck och chuck med 1/4" hexfäste – Ger ökad produktivitet genom att erbjuda flexibilitet för effektiv borrning och skruvdragning i praktiskt taget alla situationer.
 • 10 mm metallchucken, 1/4" hexfästet och offset-tillsatsen kan också användas
  tillsammans med vinkelskruvsatsen för ännu bättre åtkomst.


  Verktyget har utvecklats för att förenkla arbetet och öka användarens produktivitet. Verktygets bakre handtag gör att användarens hand hamnar högre upp på verktyget, vilket ger bättre åtkomst och kontroll i trånga utrymmen. Verktygets ovansida är dessutom platt, vilket gör att det kan placeras tätt mot en yta vid behov. Dessa unika funktioner i kombination med verktygets kompakta storlek och låga vikt gör att det ger utmärkt åtkomst i trånga utrymmen. Framsidan av verktyget är försedd med en magnetisk bitshållare för flera bits, samt en avtagbar bältesklämma.

Liksom övriga M12 FUEL™-produkter använder det nya verktyget tre exklusiva innovationer från MILWAUKEE® – en kolborstfri POWERSTATE™-motor, ett REDLITHIUM™-ION-batteri och REDLINK PLUS™-elektronik – som ger oöverträffad prestanda, hållbarhet och drifttid.

Den kolborstfria POWERSTATE™-motorn levererar upp till 1600 varv/min och 34 Nm – gott om kraft för installations- och servicearbeten.

Nya M12 FUEL™ installationsborrskruvdaragaren är fullt kompatibel med det övriga M12™-sortimentet som nu omfattar fler än 75 elverktyg.

Specifikationer:

M12 FUEL™ installationsborrskruvdragare (M12 FDDXKIT-202X)

 • Varv/min: 0-400 / 0-1600
 • Max vridmoment: 34 Nm
 • Chuck: 10 mm metallchuck
 • Tillsatser: 10 mm metallchuck, chuck 1/4” hexfäste, offsettillsats, vinkelskruvsats
 • Magnetisk bithållare Ja
 • Längd: 130 mm
 • Vikt med batteri: 0,9 kg


  Levereras med 2 x 2,0 Ah M12™ REDLITHIUM™-ION-batterier, laddare, 10 mm metallchuck, chuck med 1/4” hexfäste, offset-tillsats, vinkelskruvsats, bältesklämma och förvaringsväska.

  Finns även utan batterier och laddare.

Vill du ha mer information om M12 FUEL™ installationsborrskruvdragaren kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se


Ämnen: M12

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Henrik Nielsen
Trade Product Manager Milwaukee
Henrik Nielsen