2022-01-18 09:00Pressmeddelande

NYA MUTTERDRAGARE MED HÖGT VRIDMOMENT OCH LÅNGT STÄD

Milwaukee Tool utökar utbudet av 1" mutterdragare med D-handtag och långt städ. Verktyget ger användaren bättre åtkomst till bultar i trånga utrymmen. Användaren kan dra bultar upp till storlek M42. För mekaniker som utför däckservice och underhåll av tunga fordon erbjuder MILWAUKEE® en idealisk batteridriven lösning.

 

Med ett vridmoment på upp till 2 711 Nm och ett åtdragningsmoment på 2 576 Nm är M18 FUEL™ 1" mutterdragaren med D-handtag, långt städ och ONE-KEY™ ett fantastiskt genombrott för batteridriven verktygsteknik som kommer att revolutionera branschen. verktyg klarar hela arbetsdagar, oavsett om det gäller reparationer ute på fältet eller i verkstaden. Med ONE-KEY™ kan användaren dra nytta av hjulmutterläget – en unik funktion som, när den är aktiverad, förhindrar att hjulmuttrar dras åt för hårt.

Kraftfull batteridriven mutterdragare med vridmoment på 2 711 Nm.

 

”Ända sedan starten för drygt 10 år sedan har den batteridrivna M18-tekniken fortsatt att öka kapaciteten, vilket gör att vi kan utveckla verktyg med prestanda som konkurrerar med de mest kraftfulla nätdrivna och tryckluftsdrivna verktygen. Lanseringen av denna extremt kraftfulla batteridrivna mutterdragare är en enorm prestation för M18-systemet och ett stort steg framåt för produktiviteten hos tekniker som servar tung utrustning”, säger Patrick Mørch, Nordic Junior Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

”Tack vare vår avancerade M18 FUEL batteriteknik kan vi leverera en 1” mutterdragare som kommer att bli det självklara verktyget för både verkstad och vägservice tack vare dess förmåga att ge högre produktivitet, bärbarhet och lägre ägandekostnad än tryckluftsdrivna verktyg."

Liksom övriga M18 FUEL-lösningar kombinerar den nya 1” mutterdragaren tre exklusiva innovationer – en kolborstfri POWERSTATE-motor, REDLINK PLUS-elektronik och ett REDLITHIUM-batteri.

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn ger högre vridmoment för borttagning av rostiga och hårt åtdragna bultar, medan REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximala prestanda och skyddar verktyget mot överbelastning, överhettning och överurladdning. M18 REDLITHIUM-batteriet säkerställer att detta verktyg ger mer arbetstid per laddning och längre livslängd. När mutterdragaren är utrustad med ett M18 REDLITHIUM HIGH OUTPUT 12,0 Ah-batteri har den kapacitet att lossa och dra upp till 120 hjulmuttrar på tunga fordon.

Fyra driftlägen erbjuder flexibiliteten att växla mellan olika lägen och matcha effekten och hastigheten för den aktuella arbetsuppgiften. Hjulmutterläget som aktiveras via ONE-KEY-appen erbjuder funktionalitet som inga tryckluftsdrivna mutterdragare kan matcha. När den har aktiverats stoppar den automatiskt verktyget inom det inställda momentområdet på 475 Nm – 610 Nm för att förhindra att hjulmuttrar dras åt för hårt, vilket kan leda till att gängorna förstörs. Användaren ska sedan följa upp med en kalibrerad momentnyckel och dra åt till önskat moment. Ytterligare en fördel med ONE-KEY är möjligheten att anpassa, spåra och hantera verktyget.

Ytterligare funktioner omfattar:

 • Ett patentskyddat batteriisoleringssystem som hanterar högfrekventa vibrationer, vilket möjliggör rörelser som förhindrar batteriskador och säkerställer en konstant anslutning mellan batteriet och verktyget när det används.
 • Tre LED-lampor som belyser arbetsområdet.
 • Avtagbart 360° justerbart sidohandtag.

 

Den nya M18 FUEL 1” mutterdragaren med D-handtag, långt städ och ONE-KEY är fullt kompatibel meddet övriga M18-sortimentet som numera omfattar fler än 215 elverktyg i samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer:

M18 FUEL 1 mutterdragare med D-handtag, långt städ och ONE-KEY (M18 ONEFHIWF1D-121C)

 • Max. vridmoment: 2 576 Nm
 • Lossningsvridmoment: 2 711 Nm
 • Obelastad hastighet: 600/ 700/ 900/ 1 200 rpm
 • Slaghastighet: 750/ 930/ 1200/ 1 440 slag/minut
 • Vikt med M18 HB12-batteri: 12,7 kg
 • Städtyp: 1" friktionsring med genomgående hål
 • 360° verktygsfritt justerbart handtag
 • Hjulmutterläge
 • ONE-KEY™

 

Levereras med (1) M18 REDLITHIUM HIGH OUTPUT 12,0 Ah-batteri, M18 - M12 snabbladdare, verktygsfritt justerbart handtag, ring för verktygslina och väska. Finns även utan batterier.

 

 

Om du vill ha mer information om M18 FUEL 1” mutterdragare med D-handtag och långt städ kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.seOm Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Patrick Mørch
Junior Trade Product Manager
Patrick Mørch