2021-01-20 09:00Pressmeddelande

NYTT GENOMBROTT – NY TIGERSÅG FRÅN MILWAUKEE®

MILWAUKEE® presenterar nästa generation av enastående prestanda och hållbarhet med sin nya M18 FUEL SAWZALLtigersåg.


MILWAUKEE® SAWZALL TIGERSÅG ÄR UTFORMAD FÖR DE TUFFASTE APPLIKATIONERNA PÅ ARBETSPLATSEN OCH ÄR EN AV DE MEST SNABBKAPANDE OCH HÅLLBARA TIGERSÅGARNA I SIN KLASS. DET FINNS ÄVEN EN VERSION MED ONE-KEY™ SOM GÖR DET MÖJLIGT FÖR ANVÄNDAREN ATT ANPASSA PRESTANDAN FÖR MAXIMAL PRODUKTIVITET OCH ATT SPÅRA OC
H HANTERA VERKTYGEN VIA ONE-KEY-APPEN.

 

Det är nästan 70 år sedan Milwaukee Tool uppfann tigersågen för första gången och sedan dess har SAWZALL behållit sin ledande ställning i branschen när det kommer till hållbarhet och prestanda.

“Det är nästan 70 år sedan Milwaukee Tool uppfann tigersågen för första gången och sedan dess har SAWZALL behållit sin ledande ställning i branschen när det kommer till hållbarhet och prestanda. Första generationen M18 FUEL SAWZALL innebar en revolution för professionella hantverkare eftersom de då för första gången kunde skippa sladden. I år fortsätter vi att tänja på gränserna för sladdlös teknik med den andra generationen M18 FUEL SAWZALL – en av de mest snabbkapande tigersågarna i sin klass. Den är inte bara lättare än den tidigare generationen, utan även en av de mest slitstarka tigersågarna vi någonsin har tillverkat”, säger Gustav Olsson, Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

Den nya tigersågen är utformad för de allra tuffaste applikationerna

 

Den kolborstfria POWERSTATE™-motorn levererar 3 000 slag per minut och har en slaglängd på 32 mm för snabbare materialrivning. Det gör att detta verktyg kan kapa snabbast i material som är vanligt förekommande på arbetsplatsen, t.ex. trä med spikar och järnrör. REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximal prestanda under belastning och skydd mot överbelastning.

 

En av de mest slitstarka tigersågarna någonsin!

 

Verktyget har tagits fram från grunden och hållbarheten har förbättrats för att förlänga dess livslängd även på arbetsplatser med de tuffaste förhållandena:

 • Batterier, motorer och elektronik: Denna nya M18 FUEL SAWZALL tigersåg har den senaste generationens kolborstfria POWERSTATE-motor, konstruktion med REDLITHIUM-batteri som är ledande i branschen samt REDLINK PLUS-elektronik.
 • Omfattande uppgraderingar av vevmekanismen: Vevmekanismen har i decennier varit en viktig komponent i tigersågarna. Den nya sågen har en mekanism som har konstruerats med förbättrade egenskaper när det gäller vatten- och dammintrång samt övergripande hållbarhet.
 • Förbättrade slitage- och korrosionsegenskaper: För MILWAUKEE® räckte det inte med att bara uppgradera batterierna, motorerna, elektroniken och vevmekanismen, de har även förbättrat tre andra viktiga komponenter:
  • En sågbladsklämma med anti-korrosionsegenskaper som förlänger sågbladsklämmans livslängd
  • Funktion för snabbt och enkelt byte av sågblad som har uppgraderats med bättre slitageegenskaper
  • En metallförstärkt batterianslutning för bättre hållbarhet och bevarande av batteriet under verktygets livslängd

 

 

Mer om M18 FUEL SAWZALL tigersåg med ONE-KEY

 

Versionen med ONE-KEY-uppkoppling har den extra fördelen att den gör det möjligt för användaren att välja prestanda för unika applikationer, t.ex. justering av hastigheten för smidigare start av sågningen och aktivering av en sågbroms. Den automatisk bromsen stoppar klingan när materialet bryts igenom vilket förhindrar oavsiktliga kapningar i intilliggande material. Användarna kan skapa sina egna driftlägen och enkelt växla mellan upp till tre sparade lägen (profiler) genom att trycka på en knapp på verktyget, så att varje applikation utförs med de bäst passande och produktiva inställningarna. När verktyget väl har ställts in behövs inte längre appen. I ONE-KEY-appen kan användarna även spåra verktyget, få automatiska servicemeddelanden och hantera lagret digitalt.

 

Nya M18 FUEL SAWZALL tigersåg är fullständigt kompatibel med hela M18-sortimentet som nu omfattar över 190 produkter som alla drivs av samma batteriplattform.

 

Specifikationer:

 

M18 FUEL SAWZALL tigersåg (M18 FSZ-502X)

 • Obelastat varvtal:                           3 000 slag/min
 • Slaglängd:                                      32 mm
 • Vikt inkl. batteri:                              3,8 kg
 • Justerbar sko
 • Sågbladsklämma med antikorrosionsegenskaper
 • Hängkrok
 • LED-lampa

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM5.0 Ah-batterier, M12-M18-snabbladdare, ett universalsågblad och HD-box.

 

*Finns även i versioner utan batterier och laddare. 

 

 

M18 FUEL™ SAWZALL tigersåg med ONE-KEY™ (M18 ONEFSZ – 502X)

 • Obelastat varvtal:                           3 000 slag/min
 • Slaglängd:                                      32 mm
 • Vikt inkl. batteri:                              3,8 kg
 • Justerbar sko
 • Sågbladsklämma med anti-korrosionsegenskaper
 • Hängkrok
 • LED-lampa
 • ONE-KEY-uppkoppling

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM5.0 Ah-batterier, M12-M18-snabbladdare, ett universalsågblad och HD-box.

 

*Finns även i versioner utan batterier och laddare. 

Om du vill veta mer om M18 FUEL SAWZALL kan du se filmer om hur den används eller hitta
närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 

 


Ämnen: M18

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson