2021-01-21 08:00Pressmeddelande

OSLAGBAR KRAFT MED NY BATTERIDRIVEN 1” MUTTERDRAGARE FRÅN MILWAUKEE®

MILWAUKEE® ökar produktiviteten för användare som jobbar med bultar upp till M42 genom att introducera den första batteridrivna 1”-mutterdragaren med D-handtag, friktionsring och kort städ.

 

Ett fantastiskt genombrott för batteridriven verktygsteknik! M18 FUEL 1” mutterdragaren med D-handtag, friktionsring, kort städ och ONE-KEY eliminerar behovet av lufttrycksdrivna VERKTYG. Den levererar ett lossningsmoment på upp till 2 711 Nm och ett åtdragningsmoment på upp till 2 576 Nm för de mest krävande applikationerna. Detta är helt enkelt världens mest kraftfulla batteridrivna mutterdragare.

 

”Batteridriven M18-teknik har sedan den infördes för drygt 10 år sedan fortsatt att tänja på gränserna för 18 V-tekniken, vilket har gjort det möjligt för oss att utveckla verktyg med prestanda på samma nivå som vissa av de mest kraftfulla nät- och lufttrycksdrivna verktygen. Introduktionen av den batteridrivna mutterdragaren med D-handtag är en milstolpe för M18-systemet och ett stort kliv framåt när det gäller produktivitet för användarna. De möjliggör också mobilitet och ger lägre ägandekostnad”, säger Alexander Flemming, Trade Product Manager för Milwaukee Tool.

Kraftfull batteridriven mutterdragare med ett lossnings-moment på upp till 2 711 Nm.

 

 

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar mer vridmoment för krävande applikationer, och REDLINK PLUS-elektroniken säkerställer maximal prestanda och skyddar verktyget mot överbelastning och överhettning. M18 REDLITHIUM-batteriet säkerställer mer arbete per laddning och mer arbete under batteriets livslängd. Med ett M18 REDLITHIUMHIGH OUTPUT 12.0-batteri har mutterdragaren en drifttid som räcker för att montera upp till 200 st. M22-skruvar.

 

Verktyget har också DRIVE CONTROL-funktion med fyra lägen som medför flexibilitet för användarna, eftersom de kan växla mellan lägen för att få nödvändig kraft och hastighet för den aktuella uppgiften.

 

Som en extra fördel gör ONE-KEY det möjligt att anpassa, spåra och hantera mutterdragaren samt ställa in ett vridmoment som kan upprepas. I ONE-KEY-appen kan användarna ändra ett av fyra lägen som kan anpassas fullständigt för att få den perfekta kombinationen av kraft, hastighet och vridmoment som kan repeteras för de oftast förekommande applikationerna.

 

Den nya mutterdragaren är fullständigt kompatibel med hela M18-sortimentet som nu omfattar över 190 produkter som alla drivs av samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer

 

Mutterdragare M18 FUEL™ 1” med D-handtag, friktionsring, kort städ och ONE-KEY™ (M18 ONEFHIWF1DS-121C)

 

  • Max. vridmoment:                         2 576 Nm
  • Lossningsmoment:                        2 711 Nm
  • Obelastat varvtal:                          600 / 700 / 900 / 1 200 v/min
  • Slagfrekvens:                                750 / 930 / 1 200 / 1 440 slag/min
  • Vikt inkl. batteri:                            11,2 kg
  • Typ av städ:                                  1” friktionsring
  • DRIVE CONTROL:   4 anpassningsbara lägen
  • Handtag som kan justeras 360° utan verktyg
  • ONE-KEY™

 

Levereras med 2 x M18 REDLITHIUM HIGH OUTPUT 12.0-batterier, M18-M12-snabbladdare, handtag som kan justeras utan verktyg, hål för verktygssäkring och väska.

 

*Finns även i versioner utan batterier och laddare.

 

 

Om du vill veta mer om M18 FUEL 1”-mutterdragarna med D-handtag, friktionsring och kort städ kan du se filmer om hur de används eller hitta närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 


Ämnen: M18

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming