2020-09-10 07:01Pressmeddelande

OTROLIG KRAFT I NYA VINKELMUTTERDRAGARE FRÅN MILWAUKEE®

Genom att utnyttja den bärbara produktiviteten, prestandan och drifttiden hos M12 FUEL-tekniken kan Milwaukee Tool stolt presentera branschens mest kraftfulla vinkelmutterdragare.

 

MED DE första kolBORSTFRIA vinkelmutterdragarna på marknaden FÅR användarna NU HÖGRE vridmoment än MED någon annan BATTERIDRIVEN 12 V-lösning.

 

”När yrkesanvändare utför arbetsutgifter i svåråtkomliga utrymmen är de ofta begränsade till att använda vinkelmutterdragare som är tryckluftsdrivna eller har borstförsedda motorer. Begränsningarna avseende bärbarhet och vridmoment hos dessa lösningar har varit frustrerande för användarna”, säger Milwaukee Tools produktchef Henrik Nielsen.

De nya vinkel-

mutterdragarna ger användarna högre vridmoment än någon annan sladdlös eller tryckluftsdriven lösning.

”Tack vare våra omfattande undersökningar bland användare på arbetsplatser och i verkstäder, såg vi en möjlighet att ta fram en batteridriven lösning som inte bara låter användarna slippa kompressorer, slangar och rutinunderhåll, utan också har en konstruktion med låg profil och högre vridmoment så att de kan lösa den här typen av arbetsuppgifter”, säger Henrik Nielsen.

 

De nya M12 FUEL-vinkelmutterdragarna, som finns tillgängliga i storlekarna 3/8” och ½”, är de mest kraftfulla 12 V-vinkelmutterdragarna på marknaden. Mutterdragarna har en låg profil som ger bättre åtkomst och total kontroll på svåråtkomliga platser. Huvudets låga profil med en längd på endast 71 mm passar enkelt in i trånga utrymmen. Detta gör att användarna kan vara mer produktiva och minskar behovet av de förlängningshylsor som normalt sett används tillsammans med slagverktyg med pistolhandtag.

 

 

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn i M12 FUEL-vinkelmutterdragaren ger ett vridmoment på upp till 300 Nm när du behöver lossa envisa muttrar och fästelement. I kombination med Milwaukee Tools REDLINK PLUS-teknik och REDLITHIUM-batteri, har vinkelmutterdragarna kraft och snabbhet att lösa en rad olika arbetsuppgifter utan variationer i verktygets prestanda.

 

Verktyget är konstruerat med en DRIVE CONTROL-funktion med fyra lägen. Detta ger användarna enastående kontroll och flexibilitet, eftersom de kan växla mellan lägena för att få nödvändig kraft och snabbhet för den aktuella uppgiften. Alla fyra lägena ger kontroll och maximal precision, där det fjärde har en automatisk avstängningsfunktion som förhindrar överdragning av muttrar.

 

De nya M12 FUEL-vinkelmutterdragarna är ett tillskott till det batteridrivna M12-systemet, det största kompakta systemet på marknaden. Verktygets fokus ligger på att ge branschledande hållbarhet och kraft i de trångaste utrymmena. För tillfället består M12-systemet av fler än 80 lösningar.

 

 

Specifikationer

M12 FUEL ½” vinkelmutterdragare med friktionsring (M12 FRAIWF12-0)

  • DRIVE CONTROL med fyra lägen
  • Varv/min:                           3 000
  • Slag/min:                           3 600
  • Max. vridmoment (Nm):        270
  • Vikt inkl. batteri (kg):             1,7

 

M12 FUEL 3/8” vinkelmutterdragare med friktionsring (M12 FRAIWF38-0) 

  • DRIVE CONTROL med fyra lägen
  • Varv/min:                           3 000
  • Slag/min:                           3 600
  • Max. vridmoment (Nm):        270
  • Vikt inkl. batteri (kg):             1,7

 

Om du vill veta mer om M12 FUEL™-vinkelmutterdragarna kan du se filmer om hur de används eller hitta närmaste butik på www.milwaukeetool.se 


Ämnen: M12

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Henrik Nielsen
Trade Product Manager Milwaukee
Henrik Nielsen