2021-03-02 08:00Pressmeddelande

SEKTIONSMASKIN MED LÄGRE VIKT, MER MÅNGSIDIGHET OCH MOBILITET!


Milwaukee Tool lanserar stolt den mest portabla och kraftfulla sektionsmaskinen med 16 och 22 mm sektionsspiraler. Nya M18 FUEL
kompakt sektionsmaskin har tillräckligt med kraft för att rensa envisa rötter upp till 46 meter ned i avloppsrör och ger högre effekt än en nätdriven maskin vid maximal kapacitet.

 

Sektionsmaskinen är den lättaste och mest kompakta maskinen i sin klass och är lika enkel att använda i trånga utrymmen inomhus som utomhus. Den har också en bärrem för smidig förflyttning på arbetsplatsen.

 

Den nya M18 FUEL sektionsmaskinen använder tre exklusiva innovationer från MILWAUKEE® – en kolborstfri POWERSTATE-motor, REDLINK PLUS-elektronik och ett REDLITHIUM-batteri.

 

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar kraften som behövs för rensning av de tuffaste rötterna. Oavsett om stoppet är 4,5 meter eller 46 meter ned i röret kan användaren vara säker på att det finns tillräckligt med kraft för att slutföra arbetsuppgiften. Maskinens effekt överskrider de mest populära nätdrivna alternativen på marknaden och förblir konstant under arbetets gång vilket gör att maskinen inte tappar kraft när en propp i röret påträffas. Dessutom klarar sektionsmaskinen rördimensioner på upp till 160 mm.

 

 

REDLINK PLUS-elektronik sköter kommunikationen mellan verktyget och batteriet för optimal prestanda under belastning.

 Motortekniken och elektroniken i kombination med ett M18 REDLITHIUM HIGH OUTPUT12,0 Ah-batteri gör att sektionsmaskinen klarar flera applikationer i följd och en hel dags drift på en laddning. Dessutom innebär denna sladdlösa lösning att användaren slipper leta efter eluttag eller förlängningssladdar, vilket ökar säkerheten tack vare minskad risk för snubbelolyckor och sladdar i närheten av vatten.

 

Den nya maskinen är utrustad med ONE-KEY så att den kan spåras, hanteras och stödskyddas trådlöst.

 

Den nya M18 FUEL kompakta sektionsmaskinen ingår i M18-systemet som numera omfattar fler än 190 verktyg i samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer

 

M18 FUEL kompakt sektionsmaskin (M18 FCSSM-121)

  • Obelastad hastighet:                       650 rpm
  • Rördimensioner:                              32–160 mm
  • Spirallängd:                                     46 m
  • Vikt med batteri:                              14,0 kg

 

Levereras med 1 x M18REDLITHIUM HIGH OUTPUT 12,0 Ah-batteri, M18- och M12-snabbladdare, stor bakre matningsslang och axelrem.

 

Finns även utan batterier.

 

Vill du ha mer information om M18 FUEL kompakt sektionsmaskin kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Gustav Olsson
Trade Product Manager Milwaukee
Gustav Olsson