2021-09-06 07:00Pressmeddelande

VÄRLDENS FÖRSTA BATTERIDRIVNA DÄCKSLIP

Milwaukee Tool fortsätter att leverera banbrytande innovationer för däcktekniker och bilmekaniker genom att lansera världens första batteridrivna däckslip – M12 FUEL däckslip.

 

M12 FUEL däckslip är ett stort genombrott för batteridriven verktygsteknik. Den erbjuder kraft som matchar tryckluftsdrivna verktyg för reparation av däck för personbilar, lätta lastbilar och kommersiella fordon med ett batteri som räcker hela dagen.

 

"När det gäller däckreparationer har däcktekniker och fordonsspecialister länge varit beroende av tryckluftsdrivna lösningar som begränsar rörligheten och ökar de löpande underhållskostnaderna på grund av slangar, kompressorer och elverk”, säger Alexander Flemming, Trade Product Manager för Milwaukee Tool. ”Genom att utnyttja batteritekniken i vårt M12 FUEL-system kan vi nu presentera MILWAUKEES första batteridrivna däckslip. Dess prestanda matchar tryckluftsdrivna verktyg samtidigt som den skapar en säkrare och mer produktiv verkstadsmiljö inom fordonsindustrin."

 

Liksom övriga M12 FUEL-produkter har däckslipen tre exklusiva innovationer från MILWAUKEE® – en kolborstfri POWERSTATE-motor, ett REDLITHIUM -batteri och REDLINK PLUS-elektronik.

 

Kraft i klass med tryckluftsdrivna verktyg med sladdfri komfort. Två hastighetslägen för reparation och polering.

 

Den kolborstfria POWERSTATE-motorn levererar kraften som behövs för krävande polering och borrning på däck för personbilar, lätta lastbilar och kommersiella fordon. REDLINK PLUS-elektroniken möjliggör dessutom heltäckande kommunikation mellan verktyget och batteriet för enastående prestanda, skydd och produktivitet. Det här avancerade elektronikpaketet erbjuder världens första däckslip med 2-läges DRIVE CONTROL och 1 200 varv/minut för borrning och 2 500 varv/minut för polering, för att undvika dyrbara misstag och säkerställa en jämnare kvalitet på däckreparationer. Tillsammans med M12 REDLITHIUM 4,0 Ah-batteriet har däckslipen kapacitet för upp till 30 reparationer på en laddning.  

  

Nya M12 FUELdäckslip är fullt kompatibel med det övriga M12-sortimentet, som numera omfattar fler än 90 elverktyg som bygger på samma batteriplattform.

 

 

Specifikationer:

M12 FUEL Däckslip (M12 FTB-0)

  • Borrningsläge: 1 200 varv/minut
  • Poleringsläge: 2 500 varv/minut
  • Max. diameter polertillbehör: 80 mm
  • Max. diameter borrtillbehör: 9,5 mm
  • Verktygsfäste: 7/16” sexkant
  • Snabbadapter
  • Variabel hastighetsavtryckare
  • LED-lampa
  • Vikt med batteri: 1,1 kg

  

Vill du ha mer information om M12 FUEL™ däckslip kan du se demonstrationsfilmer eller hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se

 

 Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Alexander Flemming
Trade Product Manager Milwaukee
Alexander Flemming