2020-05-25 08:00Pressmeddelande

VÄRLDSNYHET - MX FUEL™ BATTERIDRIVEN 28 MM HEX BILNINGSHAMMARE

Milwaukee Tool bjuder på en snabbare, säkrare och lättare rivningsupplevelse med batteridrivna MX FUEL 28 mm Hex bilningshammaren. Slipp sladdar, bensin och avgaser.

bilningshammaren ingår i det nya verktygssystemet MX FUEL och är den första batteridrivna lösningen i sitt slag.  Verktyget ger maximal produktivitet, låga vibrationer och har den lägsta vikten i sin klass – och klarar samtidigt av att bryta mer än 2 ton material per laddning.

Verktygssystemet MX FUEL är ett banbrytande batteridrivet system som revolutionerar marknaden för byggmaskiner genom att leverera prestanda, driftstid och hållbarhet som efterfrågas av yrkesanvändare – utan riskerna förknippade med utsläpp, buller, vibrationer och utan den frustration som upplevs i samband med underhåll av bensindrivna verktyg. Varje enskild lösning i MX FUEL-systemet övervinner de hinder som är förknippade med bensin- och nätdrivna verktyg och bygger på ett fullständigt kompatibelt system som använder samma batteri.

“Bilning av betong är ett arbetsmoment som är fysiskt ansträngande och tufft för många användare. Vårt mål var att utveckla ett system som skulle ta batteritekniken till nya höjder. MX FUEL bilningshammaren är inte bara säkrare och lättare att använda än de nätdrivna alternativen som finns på marknaden utan har även 35% snabbare bilningshastighet!”, säger Henrik Nielsen, Product Manager för Milwaukee Tool.

Med 64 joule slagenergi och en vibrationsnivå på 5,17 m/s2 har den nya MX FUEL bilningshammaren upp till 30% mer slagenergi och 70% lägre vibrationer än motsvarande nätdrivna verktyg. Den låga vikten på 29,6 kg gör den dessutom till den lättaste bilningshammaren i sin klass. Den har också ett ergonomiskt fronthandtag som gör den lätt att manövrera och flytta på arbetsplatsen.

Med en rivningskapacitet på 2 ton per laddning erbjuder MX FUEL bilningshammaren tillräcklig drifttid för krävande arbetsuppgifter såsom bilning av en ränna som är 12 m lång, 30 cm bred och 20 cm djup på en uppladdning.

Ytterligare en fördel är ONE-KEY som gör det möjligt att spåra bilningshammaren och få varningsmeddelanden, fullständig inventariehantering och branschledande smart maskinteknik som skyddar användarens investering.

Framtidens byggarbetsplats är batteridriven.

Specifikationer

MX FUEL 28 mm Hex bilningshammare (MXF DH2528H-601)

  • Verktygsfäste: 28 mm Hex
  • Slagenergi (EPTA): 64 J
  • Slagfrekvens vid full belastning: 1 300 slag/minut
  • Vibrationsmejsling: 5,17 m/s2
  • Vikt med batteri: 29,6 kg
  • Mjukstart: Ja
  • Knappaktivering: Ja
  • ONE-KEY-kompatibel: Ja

Levereras med 1 x MX FUELREDLITHIUM XC406-batteri, MXF C laddare, 1 x 28 mm Hex spetsmejsel (4932459774), 1 x 28 mm Hex 35 mm flatmejsel (4932459775)

Tillbehör

MX FUEL vagn till bilningshammare (MXF DHT)
Vagn till bildningshammare med stora gummihjul för smidig transport. Med plats för 4 mejslar, laddare och kabelkrok.

För information om det kompletta utbudet av 28 mm Hex-mejslar, gå till www.milwaukeetool.se.

 

Vill du ha mer information om MX FUEL bilningshammaren kan du se demonstrationsfilmer eller vill hitta din närmaste butik på www.milwaukeetool.se


Ämnen: MX FUEL

Om Milwaukee Tool

Kontinuerlig innovation i över 95 år. Milwaukee Tool är en branschledande tillverkare av kraftfulla elverktyg, tillbehör och handverktyg för professionella användare över hela världen. Sedan företaget grundades 1924 har Milwaukee Tool varit branschledande vad gäller både hållbarhet och prestanda. Med ett djupgående engagemang för yrkesproffs, fortsätter Milwaukee Tool att leda utvecklingen med fokus på att ta fram innovativa och branschspecifika lösningar. Oavsett om det är genom ledarskap inom litiumjon-tekniken, som kännetecknar M12™- och M18™-systemen, tidsbesparande tillbehör eller innovativa produkter, strävar Milwaukee Tool efter att kontinuerligt leverera avancerade lösningar som erbjuder ökad produktivitet och oöverträffad hållbarhet.

Kontaktpersoner

Christine Ek
Marketing Coordinator
Christine Ek
Henrik Nielsen
Trade Product Manager Milwaukee
Henrik Nielsen